Да ли је Колинда својом изјавом започела „рат“ у ХДЗ-у?

Гласило владајуће Хрватске демократске заједнице, портал Директно.хр, оштро данас критикује председницу Колинду Грабар Китаровић.

Наиме, како је пренео Тањуг, Грабар Китаровић је постала главна вест тог гласила због њене изјаве, током конференције за новинаре са српским председник Александром Вучићем, да спољну политику Хрватске не могу дефинисати „маргиналци“.

Портал је, наиме, објавио транскрипт изјаве председнице, те позвао читаоце да сами просуде да ли је Грабар Китаровић њоме „пљунула“ својим бирачима у лице.

Ово гласило је својевремено покренуо бивши лидер ХДЗ Томислав Карамарко, а непосредно након њене изјаве на званичном порталу објављен је чланак којим, подсећају председницу да су управо ти маргиналци заслужни за њену актуелну функцију. Портал Индеx.хр констатује да то можда није могуће приметити, али да је овим чином започео рат у ХДЗ-у.

А сад, омиљена председница, она коју су они на властитим раменима носили у уред на Пантовчаку, позива у госте човека којег (ветерани) перципирају као четника„, пише Индеx, објашњавајући шта се председници замера.

Председница се, констатују, све чешћим налетима опире чврстој ХДЗ-овој стеги. „Критикује рад владе, оптужује страначку врхушку за егзодус младих, тражи одговорност за корупцију и подбада саме идеолошке темеље матичне странке. Наравно, портали, као и неслужбено гласило ХДЗ-а, као што је, на пример, Директно.хр, све теже проналазе углове из којих могу на позитиван начин да прогутају Колиндине политичке ескападе“, пише Индеx.

Портал подсећа да је реч о истиим оним људима, који су 11. јануара 2015. викали „Побједа, побједа!“, а јуче на Тргу бана Јелачића, на снегу, узвикивали су „Издаја, издаја“.

Колинда је данас, у Бановини, пред Александром Вучићем, пред целом регијом и пред свим медијима који су пратили њен говор, укључујући и Директно.хр, јасно дала до знања да неће допустити политичким маргиналцима да диктирају политику и међудржавне односе„, коментарише портал Индеx.

Овај медиј указује да је хрватска председница том кратком изјавом усталасала редове бранитеља: „Пљунула је у лице целој ескадрили с десног крила политичке свести која се изборила да она додје на власт“, наводи Индеx, који оцењује да је „почео рат у ХДЗ-у“.

(tanjug.rs)