Дачић: САД први пут званично подсетиле на савезништво са Србијом

Министар спољних послова Ивица Дачић захвалио је данас Стејт Департменту на честитики поводом Дана државности Србије и указао да је америчка влада по први пут у званичном обраћању подсетила на савезништво са Србијом.

Захвалан сам Стејт департменту и (Рексу) Тилерсону на честитики коју је упутио поводом Дана државности. Имао сам састанак са њим и драго ми је што је у честитки употребио оно са чиме сам га упознао, да је пре сто година тадашњи председник Вилсон објавио посебан проглас, којим се амерички народ позива да кроз молитву искаже солидарност са српским народом„, рекао је Дачић.

Он је подсетио да се тада, 28. јула 1918. године, на Белој кући вијорила српска застава, наводећи да му је драго што је први пут све и званично речено у обраћању америчке владе.

Хоћу да позовем све да се као држава и као народ више боримо за свој интерес„, рекао је Дачић.

Није то срамота. Није добар Србин само онај који жели да се додвори некима који мисле да су много јаки„, рекао је министар на конференцији за новинаре у Министарству спољних послова, на којој је саопштио да је Бурунди повукао признање Косова.

(tanjug.rs)