ЈАЊИЋ: ФАШИСТИ МИ УБИЈАЛИ ФАМИЛИЈУ, ТУЖИЋУ ЖИВКОВИЋА!

Сукоб десничара и прозападне опозиције нејењава. Најављен нови судски процес.

Наиме, члан Председништва Српске деснице и лидер Српског народног покрета 1389 Михаило Јањић најавио је да ће поднети кривичну пријаву против председника Нове странке Зорана Живковића због увреда изнетих на његов рачун у Скупштини Републике Србије.

„Могу да разумем потребу за ситним политичким поенима и маркетингом који је и више него бедан и јадан у овом случају, али оно што никада нећу моћи разумети одакле неком право да било коме лепи етикету „фашисте“?!

Сигуран сам да када би господин Живковић знао протумачити појам фашизма, не би се тако олако фрљао тим етикетирањима… Оно што јесте још тужније и што ме посебно погађа јесте чињеница да су увреде упућене из Парламента Републике Србије а да притом нико од надлежних није одреаговао.

Моја породица у Другом светском рату страдала је од стране фашиста, прадеда по коме и поносито носим име одведен је са браћом у логор Градишку где је стрељан. Стога ме Живковићеве речи посебно погађају.

Због прадеде Михаила, због свих оних који су пострадали од фашизма, због свих оних који су на мети Зорана Живковића правду ћу потражити пред судом. Њиховом терору мора се стати на крај. “ – рекао је Јањић за nacionalist.rs.

(nacionalist.rs)