„Иза убиства Ивановића онај ко је хтео контролу над севером“

Председник Србије Александар Вучић у емисији Ћирилица рекао је да не одбацује могућност да је налогодавац убиства Оливера Ивановића Србин или Албанац, али и упозорио да је циљ Албанаца са КиМ да уђу на север покрајине и да ће сваки разлог тражити да то ураде.

Вучић је говорећи о убиству Ивановића, идера косовских Срба, рекао да је лично питао за сателитске снимке и да је добио одговор да је била магла. Он је рекао да свакога дана слуша кампању о нашем народу на северу КиМ, наводећи да је чињеница да има криминала, али да га има свуда.

Како је рекао, сви знају да су Ивановић и Милан Радојичић, који се помиње с тим у вези, били у сукобу, да то траје 15 година, да би Радојичић „био луд“ да је учествовао у томе. Како је рекао, он лично никада са Радојичићем није разговарао, нити телефоном, нити уживо: „Можда је Радојичић био на неком састанку на којем сам ја био“.

Не одбацујем могућност да је он учествовао у томе, али тај човек је знао да ће сви да упере прстом у њега. Па 10, 15 година њихов сукоб траје…. Од 2000. године. Да ли је он глуп или луд или шта је у питању? Можда и јесте, довољно бахат, али надлежни органи ће то да утврде – навео је Вучић.

Не одбацује кривицу ни на чијој страни, каже и додаје да су наши органи урадили велики посао, те да имамо већ одређене сумње. Према његовим речима, истрага се не спроводи у свим правцима, него само онако како би то некоме одговарало.

Не одбацујем могућност кривице ни на једној страни. Имамо одређене сумње, а да имамо праве податке изашли бисмо са њима. Сигуран сам да су у то уплетени људи са различитих страна – навео је Вучић.

Он је навео и да су стране службе поједине људе приморавале да кажу да су за убиство Ивановића одговорни Срби са севера Митровице.

Говориће о томе сви за 10, 15 дана када све прође. Говориће и Милена о томе – рекао је.

(tanjug.rs)