Одлаже се продаја РТБ Бор

Крајњи рок за расписивање тендера за приватизацију или стратешко партнерство за Рударско-топионичарски басен Бор, који је држава одредила за крај марта, највероватније ће бити померен за крај јуна, пише данашња „Политика“.

Првобитни рок је одреен према меморандуму који је Србија потписала са Међународним монетарним фондом после осме ревизије аранжмана.

У Влади Србије, међутим, незванично може да се чује да тај рок, по свему судећи, неће бити испоштован, а као нови датум за завршетак овог посла постављен је крај јуна. Изабран је приватизациони саветник, спрема се тендерска документација и није реално очекивати да се јавни позив распише пре маја„, каже извор „Политике“.

Ово померање рокова, како каже, последница је искључиво процедуралних разлога.

Финансијски извештај о пословању за 2017. још није објављен на сајту Агенције за привредне регистре, али у РТБ Бор кажу за „Политику“ да послују позитивно и да су лане остварени пословни приходи били 302 милиона долара, а расходи 218 милиона долара. Добит је била пре опорезивања 84 милиона долара, а нето добитак 42, 34 милиона долара.

(tanjug.rs)