ЛАВРОВ У ПОСЕТИ СРБИЈИ (ФОТО)

Председник Србије Александар Вучић састао се вечерас са министром иностраних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом у Вили „Мир“ у Београду

Како је најављено, после састанка председник Србије и министар спољних послова Русије обратиће се медијима.

Лавров је допутовао поподне у Београд, а на Аеродрому „Никола Тесла“ дочекали су га српски колега Ивица Дачић и амбасадор РФ у Београду Александар Чепурин.

Вучић и Лавров ће присуствовати сутра презентацији мозаика централне куполе Храма Светог Саве у Београду.

Свечаности ће присуствовати председник Србије, министар иностраних послова Русије, председник РС Милорад Додик, патријарх српски Јиринеј и Митрополит волоколамски Иларион.

Шеф руске дипломатије сутра ће се састати и са председницом владе Србије Аном Брнабић, а уручиће и Орден пријатељства Ивици Дачићу.

Повод за посету Лаврова је обележавање 180 година од успостављања дипломатских односа двеју држава.

За подне је предвиђен састанак двеју делегација које предводе министри спољних послова Србије и Русије, после чега ће се обратити медијима.

На дневном реду сусрета са представницима Србије биће и актуелне теме – од ситуације у региону и подршке Русије нашој земљи у вези са КиМ, до још нерешеног питања статуса Руско-српског хуманитарног центра у Нишу.

Министар спољних послова Србије и шеф руске дипломатије сутра ће обићи споменике совјетском војнику у оквиру Меморијалног комплекса Ослободиоцима Београда и руском дипломати Николају Хартвигу на Новом гробљу, а предвиђено је и заједничко излагање у згради Ректората.

(tanjug.rs)