Партизан и Звезда уништавају лепоту српског фудбала

ФК Раднички саопштио је да ниједан клуб у СЛС не сме да има било какву предност, као и да Партизан и Звезда врше притисак на све надлежне фудбалске органе.

Фер игра мора бити приоритет свих, тако да је недопустиво да се поједини клубови понашају као да су у робовласничком друштву. Тако да медијски ‘ишибају’ сваког ко својим радом и трудом угрози нешто што сматрају својим власништвом, на пример победу коју су они унапред прогласили својом„, наводи се у саопштењу Радничког.

Недопустив је притисак два највећа српска клуба на све фудбалске инстанце, како би сви играли онако како они свирају„, додаје се у саопштењу.

Партизан и Земун су играли нерешено 1:1, а црно-бели су одмах после меча реаговали саопштењем незадовољним судјењем.

Фудбалски клуб Раднички сложио се са саопштењем Земуна, који је раније објавио да је време да се прекине са притисцима, обманама и саопштењима у режији два највећа српска тима.

„Чар фудбала, па и спорта генерално, јесте неизвесност а својим понашањем два највећа српска клуба уништавају ту лепоту. По питању финансијске помоћи коју добијају неупоредиви су са другима, али када се изађе на терен то нема пресудни утицај и не дефинише унапред победника. Да је тако онда не би ни постојала Супер лига, већ би они одмах на почетку могли да међусобно поделе пехаре“, пише у саопштењу.

Нешто раније подршку Земуну пружио је и Чукарички који у саопштењу навео „да је време да ‘вечити’ пусте и остале да ‘постоје'“.

(Beta.rs/b92.net)