Вулин честитао Дан ВМА

Министар одбране Александар Вулин упутио је свим припадиницима Војномедицинске академије честитке поводом 2. марта – Дана Војномедицинске академије

Тог дана 1844. године, кнез Александар Карађорђевић донео је акт о оснивању болнице Централне војске, чиме су ударени темељи Главне војне болнице, претече данашње Војномедицинске академије, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Настављајући традицију дугу готово два века, захваљујући изузетној стручности, професионалности и лекарској етици на високом нивоу успели сте да стекнете изузетан реноме како у нашој земљи, тако и у региону.

Свој рад потврђујете успешним резултатима у превентивној, секундарној и терцијарној медицини, лечењу, наставном и научноистраживачком раду и у сваком тренутку показујете шта за вас представљају и значе извори медицинских наука и дата Хипократова заклетва„, навео је Вулин.

Он је изразио жељу да ВМА задржи статус респектоване здравствене установе уверен да ће бити значајан чинилац војног здравства и остваривати запажене резултате.

(tanjug.rs)