АМСС и Министарство одбране потписали Меморандум о сарадњи

У циљу подстицања и унапређивања организационих и пословних процеса, председник АМСС Мирко Бутулија и министар одбране Александар Вулин потписали су Меморандум о сарадњи чиме је утврђено постојање заједничког интереса у области пословно техничке сарадње..

Овим Меморандумом, АМСС омогућио је запосленима у Министарству одбране и Војсци Србије бројне погодности, као што је транспорт неисправних војних возила, учешће у обнављању инфраструктурних потенцијала Војске Србије за обуку возача, обезбеђивање потребних докумената за возаче и возила, као и бројне попусте на услуге и производе у оквиру АМСС система.

– Изузетно ми је велико задовољство што је АМСС у прилици да Министарству одбране изађе у сусрет и пружи обзиљне попусте – 30 одсто попуста на чланство у АМСС и комплетну регистрацију са полисом осигурања од аутоодговорности у АМС Осигурању на рате уз оверену административну забрану Војсци Србије, пупуст на технички преглед, као и 30 одсто на путно здравствено осигурање, 15 одсто на каско осигурање и 10 одсто на осигурање домаћинства – истакао је Бутулија и нагласио да ће запослени у Министарству одбране и Војска Србије моћи да уживају у погодностима у врло кратком року.

– Овом сарадњом бенефите ће имати и Војска Србије и АМСС, посебно спортски део АМСС, јер смо дошли до модела како да искористимо део инфраструктуре Војске Србије у спортске сврхе, а симим тим их обновимо и уложимо средства како би војска могла да изводи војне вежбе – додао је председник АМСС и изразио наду да ће сарадња АМСС са Министарством одбране наставити да се одвија у овом правцу.

Захваљујући се АМСС на важном споразуму, министар одбране Александар Вулин је рекао да Војска Србије, као једна од најзначајнијих и сигурно највољенијих институција у нашем народу, може да каже да се њена улога и њена позиција високо цени како међу грађанством тако и у привреди, медју свима онима који стварају профит, који раде, свима онима који разумеју колики је значај ВС и свих њених припадника за свакодневни живот земље.

– АМСС као социјално одговорна компанија направио је споразум са Војском Србије где ће њени припадници имати значајне користи, живеће мало боље и имати могућност да одређене услуге добију по далеко нижим ценама. Чак, важније од новца, имаће и овај пут прилику да виде колико су цењени и вољени. Надам се да ће и друге социјално одговорне компаније кренути овим путем. АМСС је нама данас помогао а ми ћемо свакако настојати да користећи наше капацитете нађемо могућности да помажемо једни другима, да развијамо ауто-мото спорт који је нама значајан и који је између осталог и део наше обуке, али са друге стране и да помажемо да се наши капацитети развијају не само од буџетских средстава већ од онога што можемо да добијемо од привреде – изјавио је министар Вулин.

Успостављањем партнерских односа, АМСС и Министарство одбране зачајно ће допринети унапређивању процеса у свим областима, посебно у оспособљавању кадра, искоришћавању расположивих потенцијала, спровођењу превентивних активности ради повећања нивоа безбедности саобраћаја, као и промоције ауто и мото спорта.

(blic.rs)