Кркобабић: Београд је локомотива развоја земље

Председник Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) и министар задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић изјавио је данас да су београдски избори важни за целу Србију јер је Београд локомотива развоја земље.

„Све што почиње у Србији завршава се у Београду. Оно што је кључно у наредном периоду то је континуитет, наставак изградње капиталних објеката и равномернији развој рубних подручја“, рекао је Кркобабић новинарима после гласања на изборима за одборнике Скупштине града Београда.

Он је истакао да у наредне четири године треба радити на формирању задружних прстенова по селима око Београда како би добили квалитетније снабдевање храном.

Према његовим речима, сва рубна насеља треба да имају канализациону и водоводну мрежу али и тротоаре.

Кркобабић је казао да се треба усредсредити и на нову социјалну политику која ће бити финансијски добро поткрепљена и која ће помоћи старијим суградјанима.

Он је рекао да за 400.000 старијих треба задржати бесплетан градски превоз, али и видети да ли има могућности за уводјење 13. пензије.

„У наредне четири године треба да радимо на нечему што је кључ то је медјугенерацијска солидарност јер хоћемо да млади и стари живе заједно а не једни поред других“, рекао је Кркобабић.

(Beta.rs)