Убедљива победа Владимира Путина

Владимир Путин, после 60 одсто обрађених гласова, освојио је подршку 75,57 одсто бирача, саопштила је вечерас руска Централна изборна комисија.

На другом месту је и даље кандидат Комунистичке партије Павел Грудињин са 12,92 одсто гласова, а на трећем кандидат ЛДПР Владимир Жириновски са 6,19 одсто гласова.

Путин је на прагу новог шестогодишњег мандата.

Председница Савета Федерације Валентина Матвијенко изјавила за ТВ станицу Русија 1 да је за Путина гласало 50 милиона грађана и да је то његов најбољи резултат до сада.

Председник Русије појавио се вечерас на концерту у Москви поводом годишњице припајања Крима и захвалио грађанима на подршци коју су му пружили.

Обраћам се вама који сте се окупили овде, али и свим присталицама широм земље. Хвала вам за резултат”, рекао је Путин.

Он је нагласио да у тој подршци види поверење грађана и наду за даји развој земље и позвао је Русе да одрже јединство.

Данас се навршава тачно четири године откако су Крим и Севастопољ припојени Русији, што западне земље оспоравају, захтевајући поштовање територијалног интегритета Украјине.

Министарство унутрашњих послова Русије је саопштило да нису забележени озбиљнији прекршаји који би утицали на регуларност избора.

Гласање на изборима за председника Русије завршено је вечерас на територији читаве земље, а Централна изборна комисија започела је пребројавање гласова, јављају руски медији.

Путину ће ово бити четврти мандат, а на челу државе провео би наредних шест година. Излазност до 19 сати је била 59,5 одсто, јавља Тасс

(tanjug.rs)