Милан Кркобабић: Локалне самоправе имају задатак да обезбеде логистику „сениор картицама“

Министар за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић узјавио је данас да акција поделе „сениор картица“ у Србији, за повластице при куповини за пензионере, не сме да се заустави на свега три велика града, јер су оне потребне у још више од 4.000 насеља.

Кркобабић је на отварању Сајма пензионера у Новом Саду објаснио да у „сениор картицама“ морају да учествују и локалне самоправе, које имају задатак да обезбеде логистику.

Он је позвао све општине, округе и села, да раде на томе да та акција и у њима заживи.

„Ове акције не смеју да стану, а у њима морају да учествују локалне самоуправе, да дају логистику и обезбеде просторе, а заједно са њима и све компаније и јавна предузећа морају да покушају да изађу у сусрет пензионерима“, рекао је Кркобабић.

Он је подсетио да је идеја поделе „сениор картица“ дошла с првог Сајму пензионера у Новом Саду, и позвао предузећа и локалне власти да „крену и обезбеде попусте за пензионере“.

„То је најамање што у овом моменту можемо да урадимо, не као вид захвалности, а знамо шта су пензионери урадили за ову земљу. У овом случају имамо лојалне купце, са огромном платежном тражњом, па зато заслужују посебну пажњи и посебан третман“, рекао је министар.

Према његовим речима, пензионери су категорија становништва која годишње потроши око пет милијарди евра.

„Ретко ко од њих штеди, углавном све то потроше и то је огромна свота новца, а велики трговински ланци најмање што могу да учине данас је да им изађу у сусрет, јер су добили тако сјајно, проверено и поуздано тржиште“, објаснио је он.

Додао је да власт коју представља жели да пензионерима Србије и Новог Сада обезбеди да им пензије буду „сигурне, редовне и веће“.

„На томе ћемо у наредном периоду да радимо. То је реалност да пензије буду веће, и ви то добро знате, јер их нисте добили тек тако, зарадили сте их. Биће веће ако радимо, отварамо нова радна места, нове погоне, нове задруге“, казао је Кркобабић који је отворио четврти Сајам пензионера.

Поручио је младима у Србији, да „у 11 сати не буду у креветима, него на радним местима“.

Председник Скупштине Новог Сада Здравко Јелушић рекао је да тај град жели да настави да пружа подршку удружењима пензионера и осталим сличним организацијама, како би старијим суграђаним „показао захвалност на свему што су учинили“.

„Овај сајам је доказ да генерације које данас управљају овом државом имају осећај за људе који су у златном добу и да раде на томе да се бришу међугенерацијска несхватања“, рекао је Јелушић.

На сајму учествују здравствене установе и бање, Поште Србије, банке и фирме које пензионерима нуде попусте и погодности.

На штанду Дома здравља Нови Сад, пензионери могу да обаве основне претраге и посаветују се с лекарима.

Сајам траје и сутра, а улаз је бесплатан.

Бета