Вучић разговарао са Ердоганом

Београд: Председник Србије Александар Вучић разговарао је вечерас телефоном са турским председником Реџепом Таипом Ердоганом и упознао га са детаљима „инцидента и напада које су приштинске власти извеле“ на северу Косова и Метохије (КиМ), саопштио је кабинет председника Србије.

У получасовном разговору Вучић је Ердогану изнео све чињенице које су претходиле инцидентима у понедељак, и навео да ће Србија наставити да улаже у мир и будућност, али да „никоме на свету не може да дозволи понижавање сопственог народа и државе“, наводи се у саопштењу.

Ердоган је казао, како се наводи, да „високо цени хладнокрвну и мудру реакцију Вучића и власти у Србији“ и додао да верује да „сви проблеми на КиМ могу и морају да буду решавани мирним путем“.

Саговорници су се сагласили да „снага руковођења није у изазивању немира и крвопролића, већ у решавању бројних наслеђених проблема“.

Председници Србије и Турске су констатовали да су билатерални односи у даљем успону и да очекују „још ближу сарадњу две земље и развој најближих пријатељских односа два народа“, додаје се у саопштењу.

Током разговора је договорено да Вучић ускоро оде у званичну посету Анкари.

Бета