Тадић и Шутановац подржавају Шиптаре и замерају што наш авион лети изнад наше земље

Председник Србије Александар Вучић осврнуо се прекјуче на опозиционе лидере који су удружени са председником општине Прешево хистерисали због надлетања авиона изнад Прешева, што је био део војног тренинга.
– Замерају што наш „орао“ лети изнад нашег неба. Замерају што је Ђурић уопште ишао у Митровицу, а не ваља ни кад никог нема доле – прокоментарисао је председник Србије Александар Вучић примедбе и критике које му упућују ових дана споља, али и политички противници у Србији.
Претходног дана лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић, као одлазећи лидер ДС-а Драган Шутановац, удружени са председником општине Прешево Шћипримом Арифијем напали су министра одбране Александра Вулина и Војску Србије због надлетања авиона изнад Прешева.

– Све је то део јединствене Вучићеве стратегије бесомучног лагања и навежбавања политике примитивног насилништва у вези са Косовом, с једним циљем да се замагли и сакрије оно што ће Вучић и ова власт морати да испоставе као решење за Косово, које су и пре него што су дошли на власт обећали својим међународним саговорницима – рекао је Тадић.

И Шутановац је говорио у сличном тону

– Борбени авиони у ниском лету изнад Прешева! Чему? Која је сврха? Да се заплаше грађани Прешева? Да се забрине Тачи? Да се подигну међунационалне тензије и на југу Србије? – написао је Шутановац.

На свом Фејсбуку је о прелету авиона изнад Прешева писао председник општине Шћиприм Арифи, који је рекао да је бука авиона изазвала страх и узнемиреност код мештана.

– С дубоким огорчењем сматрамо да такве акције доприносе несигурности и анксиозности код Албанаца Прешевске долине. Позивам релевантне централне институције да не злоупотребљавају просторе наше општине за демонстрацију снаге као реакцију на политичке догађаје који су се десили раније – написао је Арифи.

ИЗВОР: АЛО.РС