За Светски дана борбе против аутизма знаменитости Београда у плавом

Поводом Светског дана борбе против аутизма, вечерас ће плавим светлом бити осветљени купола Дома Народне Скупштине, Мост на Ади, Палата „Албанија“ и фонтана на Славији, рекао је градоначелник Београда Синиша Мали.

Светски дан особа са аутизмом, 2. април, установљен је 2007. године одлуком Генералне скупштине Уједињених нација, а за боју аутизма је одабрана плава.

Градска управа је пренела је да се тиме симболично поручује да је „важно да Београд и Београђани прихвате разлике, и да помогну онима којима је то потребно“, казао је Мали и да се не сме дозволити да особе са аутизмом буду искључене из друштва.

Поводом Светског дана особа са аутизмом у Дечјем културном центру Беогрда приређени су изложба ликовних радова особа са аутизмом, радионице и музички програм, саопштила је Градска управа.

На свечаности „Срушимо баријере за аутизам заједно“, градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић је казала да се одговорност друштва огледа у односу према најмлађима, најстаријима и особама којима је та помоћ потребна.

Истакла је да Град Београд ове године уводи нову услугу „Предах плус, ,којом је предвиђено пружање услуге за 50 корисника, међу којима особа са аутизмом.

Председник Београдског удружења за помоћ особама са аутизмом Мирко Гојић захвалио је Граду на помоћи, али је указао да је потребно урадити још много више да би се особе са аутизмом и њихове породице осећале сигурно.

Бета