Нови шеф електронске шпијунаже САД – генерал Пол Накасоне – жели да је претвори у оружје

У КОНГРЕСУ СЈЕДИЊЕНИХ ДРЖАВА РЕКАО: „МИ ЖЕЛИМО ДА ОНИ (РУСИ) ПЛАТЕ”

Конгресменима је обећао „офанзивне операције”, фактички – отворену агресију. Ово је утолико опасније што је Трамп под Накасонеовим руководством оставио и Сајберкоманду Пентагона
Накасоне је син пуковника Едвина Накасонеа, Јапанца који се родио на Хавајима .У Оружаним снагама САД у Другом светском рату био је преводилац и аналитичар. Мајка му је Италијанка

ПОСЛЕ Џона Болтона, који е нашао у улози помоћника шефа државе за националну безбедност, у врху администрације Доналда Трампа појавила се још једна фигура од коће у Москви морају да зазиру.

То је генерал-пуковник Пол Накасоне, нови шеф Агенције за националну безбедност –електронске шпијунаже САД – који жели да ту моћну институцију претвори у „орје првог удара”. А не крије да има задатак да то оружје усмери на Русију.

У деценијском конфликту Москве и Вашингтона никада ничег сличног није било.

Накасоне је у каријери био командант 2-ге копнене армије и Сајберкоманде Пентагоина.

У суштини, 2-га копнена армија у САД не постоји. То је само `фасада` за сајбер-структуру којој су придодате две бригаде националне гарде. Да се противници теже досете.

Генерал Накасоне је свој наступ пред специјалном комисијом Конгреса САД претворио у прави мали шоу:оптуживао је претходно руководство Агенције за некомпетентност и обећао конгресменима да ће започети „сајбер-рат против Русије”.

У том контексту је указао да је претходно руководство Агенције према Русији, Северној Кореји, Кини и Ирану водило „одбрамбену политику”, што је побројаним земљама омогућило да Америку третирају „каоц оног по којем сви у свету треба да туку”.

Накасоне је отворено обећао „офанзивне операције”.

Та агенција је годинама имала задатак да врху САД – пратећи све, од сателита до преписке у интернету – обезбеђује потребне податке. Накасоне, међутим, на ступа као неко ко је добио мандат да аамеричку електронску шпијунажу претвори у – офанзивно оружје.

У суштини, Накасоне не обећава савремену верзију хладног рата већ за – отворену агресију.

Агенција досад никада није била средство интервенције против других државам а поготово не оружје првог удара.А та агенција је:много компјутера, много сателита, много радара, много хакетжра и тоално `усисавање` информацијењ о свему и свима.

Генерал Накасоне је, међутим, био у Конгресу САД сасвим јасан:

„Ми желимо да они (Руси) плате!”

А ово „плате” се уопште није односило на новац.

Оов није за потцењивање и зато што је Накасоне код Трампа издејствовао да под његовом командом остане и Сајберкоманда Пентагона. Ово – агенција за електронску шпијунажу+Сајберкоманда – то је већ суперструктура. Компјутерско-сателитски монструм и `држава у држави`.

Накасоне је син пуковника Едвина Накасонеа, Јапанца који се родио на Хавајима .У Оружаним снагама САД у Другом светском рату био је преводилац и аналитичар.

Полова мајка је Италијанка.

Амерички медији овог генерала представљају као „рођеног победника”. А он сада тражи трансформацију Агенције да би је супротставио – Русији.

fakti.org