Набављамо нове хеликоптере од Русије

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да је данас на састанку са министром одбране Русије Сергејем Шојгуом започео разговоре о набавци новог наоружања од Русије, четири „Ми–17“ транспортна хеликоптера и четири „Ми-35“ борбена хеликоптера, саопштило је Министарство одбране Србије.

„Настављамо војно-техничку сарадњу даљим опремањем и модернизацијом МиГ-ова 29, затим тенкова ‘Т-72’ и борбених возила пешадије, као и одређених типова противваздушног наоружања. Наоружана Србија је мирољубива Србија и гарант мира на Балкану“, казао је Вулин, који је данас почео посету Русији где ће учествовати и на Московској конференцији о међународној безбедности.

Вулин је казао да је својим домаћинима пренео поруку председника Србије Александра Вучића, да „док је он на челу државе Србија никада неће учествовати у санкцијама и антируској хистерији“.

„Нико као Србија није свестан колико боле измишљене лажи и када политичари суде без и једног доказа. Наш одговор је да у томе нећемо учествовати. Све у свету може да се промени осим наших братских и пријатељских односа“, рекао је Вулин.

Истакао је још једном да је Србија захвална због односа Русије према Косову и њене подршке територијалном интегритету Србије, као и подршке у „свим битним спољно-политичким питањима“.

„Русија је увек уз нас, разуме и поштује наше интересе и у потпуности разуме и подржава нашу политику војне неутралности“, казао је Вулин.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је рекао да су састанци с министром одбране Србије „постали већ традиционални“.

„Радо се сећам свечане прославе 73. годишњице ослобођења Београда. То је био важан догађај за мене и још једна потврда братских односа између наших земаља“, казао је Шојгу.

Вулин се данас састао и с генералним секретаром Организације споразума колективне безбедности (ОДКБ), генерал-пуковником Јуријом Хачатуровим који је рекао да ОДКБ подржава војну неутралност Србије.

Бета