Ургентно! Кинеска флота у Медитерану прилази у заједничку команду Русије

Информације су добијене из војног блога WarTime а . Према тим информацијама, читава кинеска флота, која је сада у Средоземном мору, добила је команду да премешта команду у руску морнарице у случају напада САД-а у Сирију.

Као резултат јучерашњег ванредног састанка Доналда Трампа са војском, Бела кућа је рекла да ће на „хемијски напад“ у Сирији бити „колективни одговор“. Другим речима, Вашингтон се не усуђује да преузме одговорност за покретање Трећег светског рата.

Стога је свакоме данас јасно да ће се напад , највероватније, спровести и то ће се десити најкасније у наредним данима, а можда и у наредних неколико сати, врло је могуће већ у току ове ноћи. И наравно, у контексту овог овога, све остале вести бледе: неке изјаве неких мањих политичара, аргументи неких војних теоретских аналитичара и тако даље. Овакве вести благо речено избијају испред свих осталих. Сви исчекују избијање непријатељства.

У овој ситуацији, уредници Инфо-Макс су донели одлуку да се не објављују појединачне вести у овом случају, него да објаве једну коју стално ажурирати ново приспелим информацијама –  материјалима. Док нико није почело да се пуца, информације које заслужују пажњу ће се прикупљати и објављивати на једном месту.

Од 10.04.18 15:00 главне вести о Сирији су следеће.

Према војном блогу Air Force Freak , на лету који регистрован ВИП-лет Ту-154 85605 Чкаловскиј – Анкара, вероватно су били официри високог војног руководства Русије и највероватније су отишли на хитне разговоре у Турску и Иран.

О чему би могли бити разговори разјашњено је порукама на друштвеним мрежама пре око 12 сати и нешто раније, према којима је ваздушну базу „Моздок“ напустила група бомбардера Ту-22 и пресељена на један од аеродрома у Ирану.

Раније је Русија, већ користила за ову врсту авиона, неке иранске аеродроме, тако да коришћење Ту-22 са територије ове земље омогућава операције на даљину, то би било немогуће када би се полетало са Крима или  базе Моздок.

Како извештавају из ItaMilRadar, амерички антиподморнички Boeing P-8A Poseidon, са ознакама 168 439 полетео је из ваздухопловне базе СИГОНЕЛА, летео је уз обалу Сирије.