Из сата у сат: Дешавања у Сирији

Боливија је сазвала ванредне консултације чланица Савета безбедности УН због ескалације ратне реторике и претњи које су САД упутиле Сирији.

Брифинг за новинаре у Министарству одбране Русије поводом ситуације у Сирији. Новинари су позвани како би се избегле шпекулације и нагађања која се све чешће појављују у медијима

Министерстве обороны Российской Федерации
Министерстве обороны Российской Федерации

САД подигли у ваздух E-4B Nightwatch – познат и као авион судњег дана, због опасности од нуклеарног удара

Нови Трампов твит: Наши односи са Русијом су гори него икада, укључујући и време хладног рата. Нема потребе за тим. Русији треба наша помоћ, да јој помогнемо у њеној економији, и то би лако могли учинити, све нације треба да раде заједно. Зауставити трку у наоружавању?Марија Захарова: Паметне ракете треба да лете према терористима уместо легитимној Влади која води већ неколико година борбе против међународног тероризма на њеној територији.

Да, наравно. А УН инспектори су упознати да ће сад паметне ракете уништити све „доказе о хемијском оружју на терену“? Или је у ствари идеја да се брзо прикрију трагови поводима зa удар паметним ракетамa, те међународним инспекторима неће остати ни где, ни шта да нађу као доказ?

Трамп поручио Русији на твитеру: Обећали сте да ћете оборити сваку ракету испаљену на Сирију. Припреми се Русијо, они ће летети, добре, нове и паметне.! Нисте смели да подржите животињу која убија сопствени народ и ужива у томе!