Путин разговарао са Нетањахуом о Сирији

Руски председник Владимир Путин и израелски премијер Бењамин Нетањаху телефоном су разговарали о сиријској перспективу, укључујући и тему са ракетним нападима израелског ваздухопловства на аеродром „Тифор“ у провинцији Хомс, преноси прес служба Кремља .

„На иницијативу израелске стране обављен је телефонски разговор између председника Руске Федерације Владимира Путина и премијера Израелске државе Бењамина Нетанијахуа“, наводи се у извјештају.

„Путин је нагласио суштински значај поштовања суверенитета Сирије, позвао је да се уздрже од било каквих радњи које додатно дестабилизују ситуацију у земљи и представљају претњу безбедности“, саопштио је Кремљ.

Осим тога, у светлу Дана жртве холокауста 12. априла, обе стране су још једном недвосмислено истакле неприхватљивост покушаја фалсификовања историје и поновно разматрање резултата Другог светског рата. Запажено је да је у овом контексту Нетањаху скренуо пажњу на чињеницу да ће 9. маја ове године Израел службено славити Дан победе по први пут“. Договорено је одржавање контакта, додао је Кремљ.

Извор