Амбасада Швајцарске у Београду: Изложба фотографија Јана Лаубшера – Ми из света (Ceux du monde)

Изложба фотографија снимљених у забаченим крајевима Русије „Ми из света“ (Ceux du monde) швајцарског фотографа Јана Лаубшера отворена је вечерас у резиденцији амбасадора Швајцарске у Београду Филипа Геа.

Наша амбасада жели да резиденцију учини местом где се швајцарски уметници срећу са српским уметницима, местом где се дешавају културна искуства и културне размене„, рекао је Ге у амбасади Швајцарске.

Култура је, рекао је амбасадор, огледало које уметници дају да би људи видели у каквом друштву живе и због тога уметници промовишу вредности заједничког живота независно од етницитета, религије или боје коже.

Он је најавио да ће амбасада крајем маја бити домаћин изложбе пет младих српских уметника и да се на конкурс пријавило скоро 200 уметника.

Аутор изложбе Јан Лаубшер рекао је слике приказују заједницу православних верника, потпуно одсечену од света и свих погодности које савремено доба нуди.

Он је додао да је осам година сваког лета путовао по Сибиру, Камчатки и тундри тако да добро познаје Транссибирску железницу.

„Зато сам решио да наставим да путујем и први пут сам одлучио да одем тамо зими“, рекао је Лаубшер.

Директор фестивала „Беолград фото месеца“ (Belgrade Photo Month), у оквиру којег је организована изложба „Ceux du monde“ Давид Пужадо рекао је да је циљ фестивала да покаже шта се дешава у Србији али и да прикаже Србији шта се дешава у свету.

Он је позвао све присутне амбасадоре да буду део фестивала следеће године.

CeuxDuMonde_©YannLaubscher

Бета