Сахрањен оснивач СРС, Зоран Красић

Оснивач Српске радикалне странке Зоран Красић сахрањен је данас на гробљу Орловача у Београду.

Опело је служено у цркви на гробљу од 13 сати.

Сахрани је присуствовао цео посланички клуб Српске радикалне странке, као и функционери и чланови те странке.

Сахрани су такодје присуствовали и посланик Социјалистичке партије Србије Дјордје Милићевић, министар у Влади Србије Ненад Поповић, посланик Покрета социјалиста Дјордје Комленски, посланик клуба „Нова Србија За спас Србије“ Дјордје Вукадиновић, председник Удружења породица несталих и киднапованих са Косова и Метохије Симо Спасић, глумац Десимир Станојевић, посланик Социјалдемократске партије Србије Мехо Омеровић и генерални секретар председника Србије Никола Селаковић.

Красић, који је био потпредседник сртранке, један од оснивача СРС и народни посланик, преминуо је после кратке и тешке болести.

Родјен је 11. марта 1956. године. Био је правни саветник Војислава Шешеља у поступку пред Хашким трибуналом и председник Комитета за одбрану Војислава Шешеља. Био је министар трговине у Влади Мирка Марјановића од 1998. до 2000, а у више скупштинских сазива био је савезни и републички посланик. Био је председник Одбора за финансије Народне скупштине Републике Србије од 2008. до 2012. и члан Групе пријатељства са Израелом.

СРС је у саопштењу после његове смрти Красића назвала „бескомпромисним борцем за српске националне интересе“ и навела да је његова смрт ненадокнадив губитак за породицу, за СРС и за целокупну политичку сцену у Србији.

„Као одличан правник и прави народни трибун Зоран Красић остаће упамћен по својим бритким, стручним и правичним расправама увек усмереним на очување државних и националних интереса“, наведено је у саопштењу.

извор:Бета