Амерички новинари нису пронашли доказе о хемијском нападау у Сирији

Новинари америчког конзервативног канала One America News Network нису нашли никакве доказе да су се у Сирији десили хемијски напади. Дописник Пеарсон Шарп говори о томе у извештају објављеном на јутјубу.

„Разговарао сам са око десет становника округа, који се налази у четврти гдје је наводно извршен хемијски напад. Нико од оних са којима сам говорио, није рекао да је видео или чуо нешто о хемијском нападу. Рекли су да је тог дана све било уобичајено на том подручју и нису приметили ништа необично „, рекао је Шарп.

Према његовим речима, локални становници сматрају да је наводни хемијски напад трик милитаната, који су тражили начин да се сакрију од сиријске армије.

„Разговарао сам с једним од лекара … Тај дан, током напада, био је на дужности. Питао сам шта је видео тог дана. Рекао је да је био обичан дан, али је био веома прашњавао, многи су дошли жалећи се на кашаљ, иритацијом [респираторног тракта], али није било других болести … „, додао је Шарп.

У ноћи 13. и 14. априла, Сједињене Државе, Француска и Уједињено Краљевство напале су Сирију као одговор на наводни хемијски напад у Сирији.

Претходно је објављено да ће мисија Организације за хемијско оружје ОЗХО-а за истраживање могућег хемијског напада у сиријској Думи почети са радом 18. априла.

Информативна мрежа One America позната је као канал привржен конзервативној идеологији. Конкретно, они су до сада пружали доследну подршку садашњем председнику Сједињених Држава, Доналду Трумпу.

Alaa Alyousef via AP