РЦЦ и РАИ потписали меморандум о разумевању и проширењу сарадње

РЦЦ и РАИ потписали меморандум о разумевању и проширењу сарадње
Генерални секретар Савета за регионалну сарадњу (РЦЦ) Горан Свилановић и предсједавајући Регионалне антикорупцијске иницијативе (РАИ) Давор Дубравица потписали су данас у Београду меморандум о разумевању о заједничкој сарадњи ове две организације.

Меморандум је потписан на маргинама конференције „Борба против радикализације на Интернету у контексту кибернетичке сигурности“, саопштио је РЦЦ.

Свилановић је подсетио на досадашњу успешну сарадњу две организације, с обзиром да РЦЦ има улогу координатора у спровођењу стратегије Југоисточна Европа 2020, а РАИ је координирао део посвећен борби против корупције у оквиру исте стратегије.

„Има простора за побољшање и надам се да ће наша сарадња у будућности постати још јача и довести до конкретних заједничких активности и пројеката у борби против корупције, која је према Балканском барометру за 2017, истраживању које наручује Савет за регионалну сарадњу, након незапослености и економске ситуације, трећа највећа брига 32 одсто становништва региона“, рекао је он.

Председавајући Регионалне антикорупцијске иницијативе Дубравица рекао је да меморандум потврђује већ успешну сарадњу две организације и додао је да ће оне у будућности настојати да пронађу најприкладније начине да ојачају заједничко деловање.

Дубравица је додао да ће се две организације при томе међусобно допуњавати у свом раду у борби против корупције, питању које је веома важно за грађане Југоисточне Европе, наводи се у саопштењу.

Меморандумом се формализује досадашња дугогодишња сарадња ове две организације.

Бета