Србија ће кроз искуства Пољске изградити бољи систем социјалне заштите

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отвориo је међународну конференцију „Реформом до унапређења система социјалне заштите – Искуства Републике Пољске и Републике Србије“ и поручио да Србија, када је у питању социјална заштита, жели да буде модерна земља која брине о својим грађанима на најбољи могући начин.

„Пољска је велика земља која је својим начином функционисања успела да стане раме уз раме са најразвијенијим земљама Европске уније и Србија од такве земље много тога може да и жели да научи“, рекао је Ђорђевић и захвалио амбасадору Пољске Томашу Његођишу на подршци коју пружа Србији.

Министар Ђорђевић истакао је да је пред Министарством за рад, запошљавање , борачка и социјална питања велики посао, али да верује да ће његов тим, својим искуством и радом, успети да испуни сва очекивања грађана и изгради најбољи систем социјалне заштите.

„Србија жели да буде део Европске уније. Надам се да ћемо стечена знања након ове конференције искористити на прави начин и да ће први резултати бити представљен врло брзо“, поручио је Ђорђевић.