Партизани нападају америчке официре у Сирији

Све је више и више незадовољних присуством америчке војске у Сирији. Ако су се до сада амерички војници осећали безбедно и радили шта су хтели у Сирији, током последња два месеца се то променило и за њих у Сирији настаје пакао.

У неколико сиријских провинција, у којим се налазе америчке оружане снаге и њихове базе, почеле су да се појављују групе арапских племена  или како их називају на вебу – герилаца – партизана, које се боре против американаца.

Током протекла два месеца ситуација за војнике САД у Сирији се погоршала, јер се у том периоду десило око 10 напада на њих, и у сваком су, претрпели озбиљне губитке.

Најјачи напади су били у провинцији Хасака, где је Ал-Шадад америчка база, у којој су САД обучавали противнике легалних власти Сирије. Тамо су партизани у гранатирали војну колону, при чему је убијено шест војника. Још један случај је био у Раки – при ком су партизани успели да им заробе војнике.

Поставља се питање: зашто Пентагон скрива своје губитке? Постоји разлог за ово. Први од њих је имиџ „велике“ Америке.

Сигуран сам да је Министарство одбране најмање желим да покварим, не само као они леже у неуспелог ракетног напада 14. априла.

Други разлог, Американци не желе да се у њиховој јавности чује за чињеницу да су становници Сирије, њено аутохтоно становништво против присуства САД у њиховој земљи.

Вероватно је да ће се све чешће чути мноштво вести да сиријски партизани нападају америчку војску.