„Школа пријатељства“ први пут под покровитељством Унеско и у сарадњи са Скупштином народа Евроазије

ЗАМЕНИК Генералног секретара Скупштине народа Евроазије и оснивач организације „Наша Србија“ – Млађан Ђорђевић – боравио је у радној посети Москви, током које је присуствовао инаугурацији председника Владимира Путина и Паради победе на Црвеном тргу.

  Приликом посете Русији Ђорђевић се састао са Андрејем Бељаниновим, директором Евроазијске банке за развој, и Михаилом Дегтјарјовим, председавајућим Одбора Државне Думе за физичку културу, спорт, туризам и омладину, са којима је разговарао о побољшању односа у областима хуманитарне сарадње и раду са децом и омладином.

Том приликом, Ђорђевић је позвао руске саговорнике да посете Србију током трајања дечјег кампа „Школа пријатељства“ и буду део делегације Скупштине народа Евроазије која ће боравити у кампу поводом свечаног Дана српско-руског пријатељства, што су обојица са задовољством прихватили.

 

Ове године, „Школа пријатељства“ ће се по први пут одржати под покровитељством Унеско, те у сарадњи са Скупштином народа Евроазије која има за циљ поспешивање интеграционих процеса на територији Евроазије, промовисање сарадње, добросуседских односа и узајамног поштовања међу државама учесницама.

У мају прошле године Млађан Ђорђевић је изабран за члана Президијума Скупштине народа Евроазије и заменика Генералног секретара организације, а први Президијум ове скупштине одржан је прошлог лета у нашој земљи, на планини Тари, на којем су – поред чланова из Русије – учествовали представници из Казахстана, Француске, Немачке, Аустрије и Јерменије, као и представници балканских земаља.