Нови Сад: Такмичење кућних пивара у прављењу омиљеног пива – 25. и 26.маја

“Клуб Пивара Нови Сад” организује друго по реду Такмичење кућних пивара у прављењу омиљеног пива. Такмичење ће се одржати 25. и 26.маја у Спортском центру “Телеп” у улици Петефи Шандора 19.

Специфично за ово такмичење јесте то што се не такмиче афирмисане пиваре, већ такмичари који у кућним условима праве пиво са домаћим састојцима. Иако код нас још увек није довољно напредовао овај вид пиварства, интересовање за прављење домаћег “крафт” пива је у порасту, те је ова манифестација од великог значаја за раст и популаризацију још увек младог, занатског пиварства.

Овај пут пријавило се преко 40 такмичара у више од 80 стилова “крафт” пива. У току дводневног такмичења биће организована и предавања са циљем размене искустава. Такмичење ће бити подељено у пет категорија (АПА, Портер/Стоут, ИПА, Пале Лагер, пшенично), а победнике ће изабрати интернационални жири, састављан од чланова из Америке, Србије и Хрватске.

Поред такмичарског дела и предавања, посетиоце очекује и музички програм, где ће првог дана моћи да послушају наступ Оливере Поповић, младе новосадске инди-поп кантауторке, а затим и Шпиру са својим кросовер хипхоп/рок/брејкбит ДЈ сетом. Другог дана ће наступити ФунктастиКоалитион, фанк/џез/фужон инструментални састав, а посетиоци ће моћи да чују и ДЈ Смука, који ће пуштати поп и рок хитове свих епоха, искључиво са винила.

Нетакмичарски део програма обухвата и 20 штандова на којима ће домаће пиваре представити своје производе, а посетиоце очекује и богата понуда хране, као и видео бим и пројекција финала Лиге шампиона у суботу.

Карте за догађај су у продаји у Новом Саду у угоститељским објектима Траториа Вапене (Фрушкогорска 4), Технолог’с догс (Максима Горког 17а), Мозаик бир шоп (Хаџи Рувимова 41), Пивотека 77 (Бул.краља Петра I 89), Бир Стор (Пап Павла 6), могу се резервисати на фејсбук страници Клуб Пивара Нови Сад, а биће доступне и на улазу на догађај, по цени од 200дин за оба дана такмичења.