Амбасадор Републике Пољске Њ.Е. Томаш Његођиш у посети Аранђеловцу

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ненад Нерић и амбасадор Републике Пољске Њ.Е. Томаш Његођиш, приликом посете  Удружењу оболелих од мултипла склерозе Аранђеловац, саопштили су резултате конкурса „Мали грантови 2018“, поводом обележавања Међународног дана оболелих од мултипла склерозе.

Амбасадор Републике Пољске најавио је да ће за опремање сале за вежбање Удружења мултипла склерозе Аранђеловац бити издвојено 450.000 РСД.

„Надам се да ће ова донација допринети квалитетнијем животу и бржем опоравку пацијената који болују од ове болести. Министарство је на располагању свим грађанима којима је наша помоћ потребна“, рекао је Ненад Нерић и захвалио се амбасади Пољске у Београду на помоћи  Удружењу.

Амбасадор Републике Пољске Њ.Е. Томаш Његођиш истакао је да је његова земља пријатељ Србије и да ће и у будућности пружати подршку нашој земљи.

„Пољска је ваш пријатељ, ту смо да вас подржимо. Надам се да ћемо и следеће године имати шансу да сарађујемо, јер знамо колико је то важно за оболеле“, рекао је амбасадор и поручио пацијентима да буду стрпљиви и истрајни у својој борби.

Чланови Удружења захвалили су се на донацији и подршци оболелима.

„Удружење броји 72 члана, и овај пројекат је од великог значаја за кориснике, јер је рехабилитација кључна за побољшање стања пацијената. Министарство је препознало наше потребе, имало разумевања и пружило помоћ која нам је потребна“, рекли су из Удружења.

Амбасада Републике Пољске у Београду ће кроз програм „Мали  грантови 2018“ подржати реализацију пројеката, који је у складу са тематским приоритетима пољске развојне сарадње.