Одржан састанак са представницима Асоцијације малинара Србије

Потпредседник Владе Републике Србије Расим Љајић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, састали су се данас са представницима Асоцијације малинара Србије у циљу отклањања поремећаја који су се појавили у делу откупа малине.

На састанку је оцењено да је апсолутно недопустиво прекидати откуп малине, без претходне најаве произвођачима, што је био случај на неколико кључних откупних места. Потпредседник Љајић и министар Недимовић су истакли да ће се доследно инсистирати на спровођењу откупа до краја бербе који је искључиво у складу са тржишним правилима, док ће за сваки други покушај важити нулта толеранција.

Из наведених разлога, по налогу ресорних министара ангажоване су све расположиве инспекцијске службе које ће обезбедити потпуно и безрезервно поштовање истих. Представници Асоцијације су такође обавештени да су у претходном периоду предузети и додатни кораци у циљу спречавања евентуалних злоупотреба приликом увоза малине у Републику Србију. Они ће такође бити обавештени и о самим резултатима тих мера.