Велика Британија ће учинити све да уништи Србе

Британци ће све да ураде да се створе услови за унитарну БиХ и циљ им је да униште Републику Српску, да се Косово и Метохија очисти од Срба и припадне „Великој Албанији“, као и да се направи „зелена трансферзала“ на Балкану, сматра политиколог Александар Павић.

Он наводи да са британске стране не постоје добре намере, јер су за Британце, као главне хушкаче антируске кампање у свету, Срби и Руси практично једно.

„Они ће радије да сарађују са исламистима него да пусте да, по њиховом мишљењу Русија изађе на `топло море` или има своје експоненте или савезнике на Балкану. То је британска политика која траје већ скоро два века и то није ништа ново“, рекао је Павић Срни.

Он сматра да Британци неће бирати средства и да ће се користити лажима, као што се користе и у кампањи против Русије, а добар пример за то је „непостојећа афера `Скрипаљ`“ као и озбиљно учешће у покушају компромитације америчког председника Доналда Трампа.

Павић је оценио да се од Британаца „може очекивати само најгоре“.

„И ако нам и доносе неке уступке, то би требало гледати онако како се у античко време говорило `Чувајте се Данајаца и кад вам дарове доносе`. Њихов дар овде је само нестабилност, тероризам и исламизација. Британија апсолутно не даје никакав позитиван допринос стабилизацији и напретку нашег региона“, закључио је Павић.

Интермагазин