Специјалне снаге у јужној покрајини ухапсиле пет Срба

Косовска полиција потврдила је данас да је у региону Гњилана ухапсила пет људи због делатности против уставног поретка и безбедности Косова.

Како се наводи, акција је спроведена на неколико локација.

„Полиција Косова преко овог службеног саопштења, у циљу праведног информисања јавног мњења демантује неке српске медије/портале који изјављују да се спроводи полицијска операција против бивших припадника Косовских снага безбедности и објашњавамо да су то само неки наводи или спекулације поменутих медија“, наводи се у саопштењу.

Косовска полиција је навела да гарантује свим градјанима да се њене активности заснивају на Уставу и законима и најавила да ће операција бити настављена у координацији са правосудјем.

Портпарол косовске полиције Баки Кељани рекао је за РТС да у акцији полиције у Косовском поморављу има ухапшених, не прецизирајући друге детаље.

Најавио је да ће ускоро објавити саопштење о данашњој акцији полиције.

Како преноси РТС, српски извори у Поморављу пренели су да су у јутрошњој акцији приведени начелник Косовско-поморавског округа Радован Стојковић и директор филијале Националне службе за запошљавање у Гњилану Јован Денић.

Стојковића и Денића припадници полиције претходно су испитивали у просторијама Културно-просветног центра „Божидар Митровић Шандор“ у Шилову.

Како наводе, приведен је и Ненад Стојановић (1974), по занимању аутомеханичар, запослен при Војсци Србије у Врању.

Акција је почела рано јутрос када су припадници специјалне полиције блокирали куће начелника округа и директора службе за запошљавање у Горњем Кусцу и почеле претрес, пренели су очевици репортеру РТС-а.

Бета