Трамп: Путин је мој противник, но временом може ми постати пријатељ

Доналд Трамп сматра да му је Владимир Путин ривал, али не и непријатељ. У овом случају, по његовом мишљењу, руски лидер може на крају постати његов пријатељ. То је изјавио на конференцији за новинаре у Бриселу.

„Он представља Русију, ја заступам САД, то је ривалство, а не питање пријатељства или непријатељства“, рекао је амерички лидер.

Трамп је такође рекао да је Путин је при њиховом првом сусрету био пријатељски расположен, а да је и он био истог расположења и става. Трамп се нада да ће два лидера моћи да нађу заједнички језик.

Према речима Интерфакса, Трумп је представио кључни програм за предстојеће разговоре. Према његовим речима, он жели да разговара о ситуацији у Сирији, Украјини и да такође тема разговора ће бити и омиљено питање америчких медија и бившег естаблишмента – руско мешања на председничким изборима. Истовремено, изнео је да не очекује много од овог састанка.

На конференцији за новинаре, он је рекао да је незадовољан ситуацијом око Крима, али је за то питање оптужио бившег америчког лидера Барака Обаму.

„То је било у време Барака Обаме, а не Трампа, ја не бих дозволио да се то деси, а он је дозволио,“ рекао је, „но, ја нисам задовољан ситуацијом око Крима“.

Раније је портпарол руског шефа државе Дмитриј Песков рекао да разговоре између два лидера неће искомпликовати изјаве шефа Беле куће о Европи и Русији. По његовом мишљењу, они ће и овако бити сложени.

Вести.ru