Трамп се поново вратио на став о мешању Русије у изборе

Амерички председник поново је назвао теорију такозваног мешања Русије у америчке председничке изборе обманом.
Недељу дана после самита у Хелсинкију, Доналд Трамп је поново био у ситуацији да мора да се брани од критичара. Шеф Беле куће оптужен је за издају националних интереса након што је рекао да не верује у умешаност Москве у случају са електронском поштом Хилари Клинтон.

По повратку у Вашингтону након састанка са Владимиром Путином, Трамп је повукао своје речи и нагласио да верује у извјештај америчке обавештајне службе о такозваној интервенцији. Сада амерички председник пише на свом Твитер-у да је прича о руској умешаности превара, објавио је телевизијски дневник Росија 24.

„То јест, председник Обама је знао за ангажовања Русије пре избора, због чега није ништа урадио по том питању, зашто он није зуатражио акцију наших служби, зато што је то само велика превара, зато и због тога што је веровао да ће победник избора бити Хиллари! „- написао је Доналд Трамп.

Али амерички сенатори се неће смирити. Незадовољни одржавањем самита, они и даље критикују Доналда Трампа. Дакле, демократа Боб Менендез је огорчен што глава Беле куће није захтевала од руског председника објашњење за уплитање у изборе, као што је Русији већ приписано уплитање“. Републиканац Треј Гауди сматра да Трамп требао пажљивије да бира речи на конференцији за новинаре након самита. Према његовим ријечима, амерички председник је морао издвојити своју земљу у односу на све остале, између осталог, и демонстрирати удаљавање од Русије.