Амерички сенатор предао Трампово писмо Путиновој администрацији

ВАШИНГТОН, 8. августа – РИА Новости. Амерички сенатор Ранд Пол послао је писмо управи Владимира Путина упућено од америчког председника Доналда Трампа.

„Била ми је част да пренесем писмо председника Трумпа администрацији председника Владимира Путина, у писму се наглашава значај даље сарадње у разним областима, укључујући борбу против тероризма, јачање дијалога у законодавној сфери и рестаурацију културних размена.“ – написао је на својој страници на Твитеру.

Секретар за штампу председника, Дмитриј Песков, потврдио је да је писмо послато „преко дипломатских канала“ за Путина, али Кремљ још није упознат са њим.

Ове недеље је у Москву пристигла делегација америчких сенатора, у којој су, поред Пола, члан сената и законодавног тела државе Тексас, Дон Хафејнс и председник Като Института, Питер Гетлер. У понедељак и уторак су се састали са руским парламентарцима. Пол је разговарао са народним посланицима о ситуацији у Сирији и на југоистоку Украјине, као и о ситуацији ухапшених у Сједињеним Државама, рускиње Марије Бутине.

Ранд Пол је изјавио да је задовољан посетом Русији.