Трамп на критике медија одговорио новим нападом

Председник САД Доналд Трамп поново је данас критиковао медије пошто су амерички листови координисано осудили његове нападе на новинаре које оптужује да шире „лажне вести“.

„Не постоји ништа што бих више желео за нашу земљу од истинске слободе медија. Чињеница је да су медији слободни да пишу и кажу све што желе, али већина тога су лажне вести, протурање политичке агенде или само обичан покушај да се науди људима. Поштење побеђује“, написао је Трамп на Твитеру.

Трамп медије редовно назива „народним непријатељем“ и „лажним вестима“, а пре две недеље је рекао да новинари „намерно изазивају велике поделе и неповерење“ и да „могу да изазову рат“.

На позив листа Бостон глоуб, бројне новине широм САД данас су у уводницима осудиле и одбациле Трампове нападе на „лажне вести“, истичући важност слободних и јаких медија.

Бостон глоуб је најавио да ће у тој кампањи учествовати око 350 листова.

Лист Портланд прес-хералд навео је да су слободни и независни медији најбоља одбрана од тираније, док су новине Де Мојн реџистер оцениле да су „прави непријатељи народа и демократије они који покушавају да угуше истину клеветама и демонизовањем гласника“, преноси Асошиејтед прес.

Чикаго сан-тајмс навео је да већина Американаца зна да Трамп говори бесмислице.