Путин наредио изненадну проверу борбене готовости

Изненадна провера борбене готовости почела је у деловима Централног и Источног војног округа Русије, десантних снага и војно-транспортне авијације.

Указ за изненадну проверу дао је председник Русије Владимир Путин.

Према речима министра одбране Русије Сергеја Шојгуа провера која обухвата комплекс од 16 специјалних војних вежби одржава се уочи великих војних вежби „Восток 2018“.

„Провера ће бити одржана од 20. до 25. августа. Посебну пажњу скрећем на организацију и одржавање континуираног и одрживог управљања трупама и снагама“, нагласио је Шојгу.

Такође ће за проверу ваздухопловне спремности и извршавање задатака територијалне одбране бити укључени војни комесаријати, објаснио је министар одбране.

Министар је наложио да се посебно пажљиво поштују захтеви безбедности, „искључе случајеви наношења штете државној имовини и спречи негативан утицај на природну средину“.

Резултати провере ће се узети у обзир и приликом процене готовости јединица за вежбу „Восток 2018“. Шојгу је навео да ће ове војне вежбе бити без преседана по величини и у њима ће учествовати војске Кине и Монголије.

Спутник