Рон Џонсон: Подржаћемо председника Вучића и дати му простора да пронађе флексибилно решење

Амерички сенатор Рон Џонсон истакао је да ће америчка администрација под председником Доналдом Трампом подржати председника Србије Александра Вучића и дати простор му да пронађе флексибилно решење за косовско питање.

„Ми знамо коју одговорност имамо и да имамо шта да понудимо. Нећемо наметнути никакво решење. Подржаћемо председника Вучића и дати му простора да пронађе флексибилно решење“, рекао је Џонсон и додао:

„Имате храброг лидера. Он жели најбоље српском народу“, казао је Џонсон, на заједничкој конференцији за штампу, после разговора са председником Србије.

Изразио је уверење да ће Вучић бити храбар да реши овај проблем, за шта може да рачуна, каже, на сву његову подршку.

„Даћу све од себе да вам дам подршку, као и људима који желе да се баве овим питањем, људима на Косову и у Србији, који се боре за мир и стабилност“, поручио је он.

Џонсон је истакао да амерички народ жели да види Србију успешну, преноси Танјуг.

„Сви смо људска бића и желимо исте ствари — мир, безбедност, стабилну ситуацију, где можемо да дижемо породице, да имамо посао, просперитет, перспективу. Амерички народ жели то све за све на свету. А када ми обратимо пажњу на један део света, као што су Србија или Балкан, разумите да је то нешто што желимо за вас“, подвукао је он.

Џонсон је честитао Вучићу на економском напретку Србије, рекавши да САД воле да виде то.

Подсетио је да је америчка администрација недавно угостила српску премијерку Ану Брнабић и шефа српске дипломатије Ивицу Дачића поводом 100. годишњице подизања српске заставе на Белој кући.

„Лепа је случајност што се то дешава у тренутку када постоји могућност напретка Србије и може дати решење за дуготрајни проблем, да се помогне да се стабилизује не само Србија, већ цео Балкан“, објаснио је он.

Џонсон је истакао да је САД јасно колико је Србија битна за успех балканског региона у целини, као и важности да се косовски проблем реши.

Спутник