Ана Брнабић се на пријему америчког председника захвалила на разумевању ставова Србије

Премијерка Србије Ана Брнабић, која је синоћ присуствовала традиционалном пријему који у УН приређује амерички председник уочи почетка Генералне дебате у УН захвалила се председнику САД Доналду Трампу на разумевању за ставове Србије.

„Не могу да кажем да смо имали прилике за неки дугачак разговор, али сам се захвалила у име градјана Србије за једно ново разумевање Србије и једну отвореност према Србији и да се разуме и наш став и да се чује наш глас“, рекла је премијерка о свом разговору с америчким председником Трампом, преноси Радио-телевизија Србије.

Она је пренела уверење да Србија „заслужује једно ново поштовање у свету, да сви препознају напоре председника Вучића да изградимо један миран, стабилан, безбедан регион“.  Премијерка је навела да је увек прва тема дијалог Београда и Приштине али да се говори и о реформама у Србији и добрим економским резултатима.

Ана Брнабић се уочи отварања Генералне скупштине састала са републиканским сенатором Роном Џонсоном. У делегацији Србије на 73. заседању Генералне скупштине УН у Њујорку коју предводи премијерка Брнабић је и министар спољних послова Ивица Дачић.

Премијерка ће учествовати и на скупу „Акција за мир“ посвећеном мировним операцијама а у среду ће учествовати и на глобалном „Блумберговом“ бизнис форуму, док ће у четвртак одржати говор пред Генералном скупштином УН.

Бета