Напад на Газиводе да би Тачи могао слободно да се шета, слика и вози у чамцу по језеру Газиводе

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је да је акција РОСУ на језеру Газиводе спроведена како би косовски председник Хашим Тачи могао да се слободно слика и воза у чамцу.

„Тачи и његови наоружани терористи урадили су то да би Тачи могао слободно да се шета, слика и вози у чамцу по језеру Газиводе. Да би до тога дошло, морали су да склоне и ухапсе све са пута. У Центру за екологију и развој спорта су везали људе и хапсили их са циљем да заузму и застраше цео српски народ на КиМ“, истиче Ђурић.

Додаје да је упад супротан свим међународним договорима и резолуцијама и да јединице РОСУ немају право да се појављују на северу Косова.

„Ово се десило наочиглед целе међународне заједнице и сви које смо звали и обавестили шта се десило, ћутали су. Нема одговора ни из ЕУ ни из НАТО-а“, напомиње Марко Ђурић.

Наглашава да је Србија упозорила све у Приштини и међународној заједници да неће толерисати агресију на наш народ на северу Косова, нити било какав облик насиља према нашем народу.

„Председник Вучић је упознао и упозорио међународне представнике да оваква врста понашања није прихватљива и да Србија у складу са Резолуцијом 1244 намерава да штити свој народ“, поручује Ђурић.

Додаје да председник Вучић у овом тренутку на посебној локацији има састанак са начелником Генералштаба и другим војним и полицијским званичницима.

Спутник