Вучић: Не знамо шта, али нешто ће да се деси!!!

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас у Астани, поводом истраживања ЦЕСИД-а да је 44 одсто грађана Србије против разграничења, да треба имати у виду шта промене у свету реално мењају на терену.

„Обично не коментаришем истраживања. Шта то значи 44 одсто људи је против разграничења? Да ли то значи да је 44 одсто за независно КиМ у целини, таквих свакако има 8-12 одсто грађана, или сви мисле да је Качаник српски, или су сви стрпани у исти кош“, упитао је Вучић.

Он је новинарима рекао да верује да је већи број против, а то види и у својој странци.

„Највећи део људи у мојој странци мисли да не треба да се договарамо, да ће време да дође, да ћемо да дочекамо нешто што ће да нам се деси као божја помоћ. Не знамо шта, али нешто ће да се деси“, рекао је он.

Вучић је истакао да, када питате људе шта ће да се деси, они кажу мењају се ствари у свету.

„Питао бих шта те промене реално мењају на терену. Кажу, напредују наши Руси и Кинези. Имамо дивне односе са Русијом, Кином, али какве то везе има са Качаником, шта ћемо да радимо када нападну наш народ на северу Косова. Да 500 пута зовем Јенса Столтенберга, јер ако бисмо ушли на север, НАТО би то протумачио као напад и имали бисмо сукоб са том војном алијансом“, подвукао је председник Србије.

Вучић је казао да опозиција подстиче такве теме јер мора да пронађе нешто чиме би добили гласове, а имају сви заједно много мање гласова.

„Ја сам одлично разумео вољу грађана, да смо и када не разумемо нешто, увек против. Схватио сам да су људи против, али сам мислио да је проценат много већи, 75 одсто“, рекао је Вучић, додајући да су против нечег за шта ни не знају шта је.

Навео је да је његово да поштује вољу грађана.

Боље преговарати сто година него један дан ратовати

Вучић је нагласио је данас да је битно позивати на мир, јер је увек боље преговарати сто година него један дан ратовати.

Вучић је рекао новинарима да председник Казахстана Нурсултан Назарбајев шести пут организује овај скуп како би дао допринос приближавању ставова различити традиционалних цркава и дао прилику да политичари у свету, макар то звучало познато, поново позову људе на мир и размисле да ли постоји већа вредност од тога.

„Није случајно што је на овом скупу говорио Шимон Перес, као и многи други који су заслужили ореол стварних миротвораца. Боље је сто година преговарати него један дан ратовати“, нагласио је председник Србије.

Вучић је истакао да је потребно да верници традиционалних религија схвате да сви имају једног бога, верују у сличне ствари и имају исте вредности.

„Ово је добра прилика да људи из различитих крајева света дођу да покушају да размењујући ставове утичу на то да имамо рационалније односе у свету, да просто мир буде тај који ће да превлада. Почаствован што у име Србије могу да присуствујем скупу и кажем неколики речи“, казао је Вучић.

Учешћем на овој конференцији председник Вучић завршиће дводневну посету Астани, у коју је допутовао на позив казахстанског председника.

 


Спутник