Александар Вучић одговорио на изјаве Кајла Скота

СРАМНА ОПТУЖБА! ВУЧИЋ ОДМАХ ОДГОВОРИО
У САД не постоје никакве „црвене линије“ ни ограничења у виду савета шта треба а шта не треба радити, већ препуштамо земљама да саме одреде циљеве, а Америка ће бити отворена да их надгледа, каже амерички амбасадор у Београду Кајл Скот.

Он је у интервјуу за домаћи недељник, говорећи о нормализацији односа Београда и Приштине, рекао да истовремено, то не значи да ће САД без сумње прихватити сваки договор.

– Идеја о етнички чистим државама на Балкану је нереалистична и опасна. Где год да се исцрта граница, суштина је да очекујем да ће оба друштва остати мултиетничка – навео је амерички дипломата.

Не зна, каже, на кога се односе изјаве о појачаном деловању страних агената у Србији, осим што у целом региону примећујемо повећане активности Русије, а све са циљем да се заустави интеграција овог региона у ЕУ.

– Можда су на то мислили – казао је Скот.

ВУЧИЋ ОДГОВОРИО СКОТУ

Поштујемо и ценимо ставове америчког амбасадора Кајла Скота у вези са Косовом и Метохијом и деловањем страних агентура, рекао је српски председник Александар Вучић, али је истакао и да Србија има своје ставове.

Он је тако одговорио на захтев да прокоментарише изјаву америчког амбасадора Кајла Скота за НИН да се појачано деловање страних агената односи на руску страну и да неће подржати идеју разграничења због етнички чистијих држава. Вучић је приметио да је исто тако требало питати Скота зашто је, ако је већ против етнички чистих држава, „одвајао Косово од Србије 2008. године“.

„Важно је шта каже амерички амбасадор. Ми то поштујемо ценимо, а ми имамо своје ставове“, рекао је српски председник.

„А није Ђиласов новинар питао Скота после тога: ’А што си онда одвајао Косово од Србије 2008. године?“. То га није питао“, казао је Вучић.

Што се страних агената тиче, то је питање за БИА, а широка је листа. Београд је увек био Мека и Медина за многе људе који су желели да шире информације, дезинформације, обавештајно, контраобавештајно деловање, поручио је Вучић.

Он је додао да то није нешто од данас, већ да је то била пракса и шездесетих и седамдесетих година прошлог века.

„Зато је важно да имамо државне институције и структуре које умеју са сагледају све тешкоће и опасности са којима можемо да се суочимо у очувању стабилности за нашу земљу и грађане“, рекао је председник Србије.

Интермагазин