Програм ИПАРД Европске уније (ЕУ) за куповину нове опреме и механизације

У Влади Србије данас су пољопривредницима уручена решења о додели бесповратних 175 милиона евра из програма ИПАРД Европске уније (ЕУ) за куповину нове опреме и механизације.

Шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици је рекао да је програм ИПАРД прекретница која је омогућила да Србија постане део заједничке европске пољопривредне политике.

„Желимо да српским пољопривредницима набавком трактора и остале опреме обезбедимо праве и ефикасне алате којим могу да обављају свој посао“, казао је Фабрици и подсетио да је последњих година удвостручен извоз пољопривредних производа из Србије у ЕУ.

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић је казала да пољопривреду у Србији треба учинити конкурентнијом и бољом јер је европско тржиште захтевно.

„Успешно остварујемо преговоре са ЕУ о новим фондовима, али је поред тога неопходно да радимо и на подизању свести наших људи да треба да користе те фондове јер су они неодвојиви од равномерног регионалног развоја“, рекла је министарка.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић је најавио да ће до краја новембра бити расписан још један позив за подстицаје ИПАРД пољопривредним газдинствима у Србији.

 

rtv.rs

Бета