Вучић упозорио да је неприхватљиво да Приштина настави са неодговорним потезима са циљем формирања тзв. косовске војске

Председник Србије Александар Вучић примио је данас шефа Делегације Европске уније, амбасадора Сема Фабриција, с којим је разговарао о процесу придруживања Србије ЕУ и регионалној ситуацији, саопштио је Вучићев кабинет.

Вучић је рекао да ће Србија наставити да интензивно ради на испуњавању европске агенде, с циљем отварања нових поглавља и бржег напретка на путу ка чланству ка ЕУ.

Он је с тим у вези нагласио да је у интересу напретка Србије и њене европске будућности да Европска унија успешно превазиђе постојеће изазове.

„Увек можете да рачунате на Србију као поузданог партнера у одржавању стабилности и јачању демократије“, рекао је Вучић.

Вучић и Фабрици су размотрили процес усклађивања законодавства Србије са законодавством Европске уније и сагласили се да је „потребан енергичнији рад у области владавине права“ (преговарачка поглавља 23 и 24).

„Амбасадор Фабрици је указао да процес уставних промена у области правосуђа иде у добром правцу“, пише у саопштењу.

Вучић и Фабрици су се сагласили да је потребно наставити дијалог Београда и Приштине, а Вучић „упозорио да је неприхватљиво да Приштина настави са неодговорним потезима са циљем формирања тзв. косовске војске, што је велика претња миру“, пише на крају саопштења.

Фото јутјуб

Бета