Зорана Михајловић наложила ангажованим на поправци деонице ауто-пута да раде 24 сата дневно

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Зорана Михајловић наложила је данас свим компанијама ангажованим на поправци деонице ауто-пута Уб-Лајковац, да раде 24 сата дневно, како би до краја године ауто-пут од Обреновца до Чачка био пуштен у саобраћај.
У саопштењу њеног министарства наводи се да је Михајловић данас у Влади о убрзању тих радова разговарала с представницима страних извођача: кинеске компаније „Шангдонг“ и азербејџанске „Азвирт“, и домаћих: „Енергопројекта“, „Коридора Србије“, „Путева Србије“ и Саобраћајног института ЦИП.

Тај део ауто-пута већ су изградиле компаније „Планиум“ и „Путеви Ужице“, али се он „распао пре но што је пуштен у саобраћај због коришћења неадекватних материјала“, због чега је Министарство, помиње се у саопштењу, због тога поднело кривичне пријаве.

„Тренутно се санира критичан део у дужини од 2,5 километара, за шта је до сада издвојено 9,5 милиона долара“, наводи се у саопштењу.

Михајловић је извођачима радова рекла да ангажују додатне раднике и механизацију и да користе најквалитетнији грађевински материјал јер је на терену утврђено да је стање изграђеног коловоза на тој деоници много лошије него што је показало истраживање које је спровео ЦИП.

„Било је проблема у прошлости и оно што су други уништили, ми сада поправљамо. Наш циљ је да до краја године пустимо у саобраћај читаву деоницу аутопута од Обреновца до Прељине односно Чачка, како бисмо могли да кренемо са даљом градњом овог Коридора ка Пожеги“, казала је Михајловић.

Бета