Лов: Анри де Гросувр изабран за председника Светог Хуберта клуб Француска

Анри де Гросувр изабран је за председника ловачког удружења Свети Хуберт клуб Француска, најстаријег у Францускиј и једног од најстаријих у свету. Де Гросувр је успешан менаџер, који је био на руководећим положајима у неким од најуспешнијих светских компанија, стручњак за француско-немачке односе, централну Европу и Русију, есејиста и политиколог познат широм света захваљујући књизи „Париз – Берлин – Москва“, која је објављена и на српском језику.

Де Гросувр је на месту председника наследио Виктора Шерера, који је на тој функцији био од 2010. године, под чијим је председавањем Свети Хуберт постао прави „ловачки тинк – тенк“, са идејом да се постигну два стратешка циља: обликовање Светог Хуберта као оранизације са јаким утицајем у друштву и дискусијом о унапређивању разноврсног биљног и животињског света, као и изградња великог система организација клубова Свети Хуберт у европским државама. Председник Светог Хуберта клуб Србија је Александар Ђурђев.

Свети Хуберт клуб Француска је основан 1902. године од стране групе еминентних ловаца, а господин Де Гросувр је девети председник ове престижне асоцијације у светском лову. Током 116 година функционисања без прекида, ова организација објављује и један од најпрестижнијих часописа у ловном свету – Свети Хуберт (Ле Саинт-Хуберт).