Тачи отпутовао у посету Америци

Шиптарско-окупаторски председник Хашим Тачи отпутовао је данас у посету Сједињеним Америчким Државама, објављено је на Тачијевом сајту.

Како се наводи у саопштењу објављеном на сајту Тачију, посета се догађа у важном периоду за Косово када се оно „ангажује у конкретизовању своје евроатлантске перспективе и постизању коначног споразума са Србијом, које би требало да резултира узајамним признавањем и чланством Косова у УН“.

Током посете Вашингтону Тачи ће се, како је наведено, састати са високим представницима Беле куће, Стејт департмента, америчког Конгреса и Сената, као и са личностима „које су подржале пут Косова ка ослобођењу, независности и изградњи државе“.

У Белој кући, како се наводи, Тачи ће се састати са саветником америчког председника Доналда Трампа за националну безбедност Џоном Болтоном, као и са америчким државним секретаром Мајком Помпеом.

Током ова састанка, како се тврди, Тачи ће имати разговоре везане за „билатералне односе између две земље, евроатлантску перспективу Косова и постизање обухватног и правно обавезујућег споразума између Косова и Србије, који обезбеђује српско признавање Косова и утире пут чланству Косова у ЕУ, НАТО и УН“.

Тачи ће, како је наведено на његовом сајту, у Вашингтону имати и низ састанака са америчким конгресменима и сенаторима, који су подржали Косово у протекле две деценије.

Тачи ће, додаје се, имати и специјални састанак у Даласу, у Тексасу, са бившим председником САД Џорџом В. Бушом и албанско-америчком заједницом у Даласу.

Танјуг/Вечерње новости/СрбинИнфо