Aмбасадор Кине Ли Манчанг: За Кину је Косово и Метохија саставни део Србије

Председник Србије Александар Вучић обавестио је данас амбасадора Кине Ли Манчанга у Београду какву опасност носи најава формирања војске тзв. Косова 14. децембра и замолио га да, као пријатељ Србије, редовно извештава кинеско руководство о развоју ситуације на Косову и Метохији, саопштено је из Вучићевог кабинета.

– Потпуно је јасно да најава формирања војске и инсистирање на таксама од 100 одсто на робу из централне Србије имају за циљ протеривање српског народа са Косова и Метохије, јер му онемогућавају опстанак – рекао је председник Вучић.

Он је упозорио да такво неодговорно понашање Приштине може да доведе до катастрофе, јер Србија не може и неће мирно да гледа уништавање српског народа, замоливши да братска Кина искористи своју улогу и утицај у свету и помогне да се одрже мир и стабилност.

Амбасадор Ли рекао је да Кина потпуно разуме шта се догађа и да самостална и мирољубива политика Србије и председника Вучића смета одређеним факторима у међународној политици, наводи се у саопштењу.

– За Кину је Косово и Метохија саставни део Србије и остајемо привржени поштовању њеног територијалног интегритета и суверенитета – нагласио је Ли Манчанг.

Интермагазин