Македонија: Лидер ВМРО ДПМНЕ прозива власти због хапшења присталица и функционера

Лидер ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски је данас објавио да је полција прошле седмице „упала“ у куће петнаестак активиста и присталица те опозиционе партије и приводила их из „баналних разлога“.

Мицкоски је на Фејсбуку написао да се не ради о садашњим или бившим функционерима, већ да је „политички контролисан део полицајаца“ упадао код обичних, лојалних чланова ВМРО ДПМНЕ само зато што су „отворено стали против мрачне владавине (премијера Македоније) Зорана Заева и СДСМ“.

По наводима Мицкоског, један присталица ВМРО ДПМНЕ је „задржан у полицији само зато што је имао чауру са своје свадбе од пре 10 година, а други, јер им је сумњиво изгледао“, док су код једног присталице ВМРО-ДПМНЕ „наоружани специјалци претресали дечију собу само зато што размишља другачије од власти“.

Лидер ВМРО ДПМНЕ је министра унутрашњих послова Македоније Оливера Спасовског назвао „министар за прогон и тортуру“ и поручио да „ниједна власт не може да ухапси народ“ који је, како је оценио, све одлучнији у борби против власти.

„Власт треба да буде свесна да може да ухапси 10, 20 људи и тако учини задовољним оних 100, 200 најзапаљенијих људи из власти, али ниједна власт, а најмање ова, може да ухапси цео народ“, рекао је он.

Мицкости је истакао да ће „победити мрак“ који је у Македонији направила влада Зорана Заева. „Нећу да вам обећавам чуда, али ћу вам обећати победу над црнилом ове владе“, написао је на Фејсбуку профилу лидер македонске опозиције Христијан Мицкоски.

Бета