Владимир Путин при посети Србији доноси споразум о слободној трговини Србије и Евроазијске економске уније

Приликом посете председника Русије Владимира Путина Србији, почетком идуће године, требало би да се потпише споразум о слободној трговини Србије и Евроазијске економске уније.

То је данас најавио министар трговине, туризма и телекомуникација Србије, Расим Љајић.

„Више од две године водимо преговоре о закључењу споразума Србије и Евроазијске економске уније. До сада смо усагласили више од 80 одсто текста новог, модернијег споразума о слободној трговини. Остало је још шест-седам тарифних линија око којих немамо сагласност, али водимо интензивне преговоре о томе“, казао је Лајић после седнице Мешовитог комитета за економску сарадњу Србије и Азербејџана.

Он је оценио да се преговори воде „у доброј вољи“ и рекао да се нада да ће се наћи компромисно решење за преостале тарифне линије око којих још нема сагласности.

Љајић је навео да ће следеће недеље бити нова рунда преговора, где ће покушати да приближи стајалишта, да би у јануару била одржана још једна рунда.
„У посету Србији ће 11. или 12. јануара доћи министарка Евроазијске уније Вероника Рикишина са којом ћу водити финалне разговоре о закључењу текста споразума, да би могао да буде потписан приликом посете председника Русије Владимира Путина Србији“, рекао је Љајић.


Бета